Type and press Enter.

DiCaprio neemt bezit van Shutter Island

Wie er op de hoogte is van de behandelmethodes op Shutter Island? Iedereen, bewakers, verplegers en dokters, bezweert de patiënte tegenover rechercheur Edward Daniels.

Achter de rechercheur beuken de woeste golven tegen de rotsen van het eiland. Een dag eerder is hij vanuit de mist per boot opgedoken op Shutter Island. De weersomstandigheden accentueren de mystieke locatie voor de nieuwste samenwerking tussen regisseur Martin Scorsese en hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio.

Spelplezier
Hun eerdere gezamenlijke producten (Gangs of New York, The Aviator en The Departed) waren op zijn minst bovengemiddeld goed. Ook hun nieuwste film zindert van spelplezier.
DiCaprio wordt als rechercheur naar het eiland gestuurd om een ontsnapte gevangene op te sporen. Op Shutter zitten zwaar ontoerekeningsvatbare criminelen. Ze krijgen therapie van de als altijd ongrijpbare Ben Kingsley. Hij propageert therapie door begrip te tonen voor patiënten, door te praten in plaats van pillen voor te schrijven.

Dachau
Maar de rolprent is niet per se een pleidooi voor alternatieve therapieën. Net zo min is het een afrekening met de holocaust, al is de film gesitueerd in 1952 en heeft DiCaprio continu last van nachtmerries uit zijn periode dat hij als Amerikaanse militair concentratiekamp Dachau bevrijdde.
Shutter Island gaat vooral over de betrouwbaarheid van herinneringen, over accepteren wie je bent. En bovenal is het een knap gemaakte thriller, waarin DiCaprio weer de show steelt met een intense performance.