Type and press Enter.

De La Vega – Falling into place

Kijk, dit soort plaatjes mogen ze elke week wel op mijn bureau gooien. Zeker als de zomer zich aankondigt. Omdat De La Vega (de achternaam van Zorro) een heerlijke, tropische verrassing is. Uit België.
In dat land maakt Arsenal (de band, niet de voetbalclub) al twee jaar furore met een erg dansbare mix van funk, hiphop en latin grooves. Hetzelfde doet De La Vega in feite op hun debuutplaat Falling into place. De heren De Brabander (gitaar), Van de Velde (bas) en Van Belleghem (drums) maken met de steun van een zooi elektronica een warm bedje van funk en jazz, waar de soulvolle stem van zangers Lize Accoe zich heerlijk neer kan vleien.
Al in openingsnummer Aspects of you haalt ze vocaal enorm uit, om duidelijk te maken dat het er bij De La Vega niet altijd soft aan toe gaat. Surely was vorig jaar al regelmatig op de Nederlandse radio te beluisteren. En dat zal met Beats me ongetwijfeld ook gaan gebeuren, omdat het swingt als een tiet.
Falling into place is buitengewoon smaakvol gearrangeerd en wordt met een altijd aanwezig Zuid-Amerikaans sausje geserveerd. De La Vega is dus cool in het kwadraat. Bovendien is de band buitengewoon geknipt voor de zomerfestivals. Benieuwd of ze van Herman Schueremans de kans krijgen om het publiek op Werchter net zo te laten stuiteren als Arsenal vorig jaar lukte.