Type and press Enter.

Dido – No angel

Wie kent niet de single Stan van Eminem? Met de devote fan die zijn liefde aan de rapper verklaart. En vooral met die sample van een prachtige vrouwenstem die ‘it’s not so bad, it’s not so bad’ lispelt.
Die stem behoort toe aan Dido, de sample komt uit haar nummer Thank You. De song staat op haar debuutplaat No Angel, die onopgemerkt bleef tot de single van Eminem een hit werd. Ineens vlogen in Amerika anderhalf miljoen exemplaren over de toonbank. En ook in eigen land staat de Engelse inmiddels bovenaan de verkooplijsten.
Nu het album ook in de rest van Europa verschijnt dreigt het Didovirus zich ook in Nederland te verspreiden. Binnenkort staat ze al in de grote zaal van het Tilburgse 013. Die zal ongetwijfeld vollopen voor haar Keltische engelenstem, die vooral door het regelmatige overslaan erg doet denken aan Dolores O’Riordan van The Cranberries of aan Enya.
De machtige vocalen kunnen het album echter niet dragen. Met de single Here with me begint de plaat nog veelbelovend, maar het gros van de nummers kabbelt zielloos op een beat à la Massive Attack. Aan de meesters van de triphop kan ze zich nog niet meten. Binnenkort zingt ze gewoon weer mee als achtergrondzangeres op de nieuwe plaat van Faithless, de band van haar broertje Rollo. Dat belooft meer dan het debuut van Dido zelf.