Type and press Enter.

Draadloze netwerken

Hartstikke leuk, die draadloze netwerken van tegenwoordig. Bij je pc zet je een zendertje, in je laptop steek je een speciale kaart en voila, je kunt overal internetten. Zelf heb ik er nog weinig ervaring mee, omdat ik slechts een laptop heb van het werk en we wachten met de aanschaf van een draadloze router tot we verhuisd zijn naar Utrecht.
Maar vorige week wilde ik in het park om de hoek even wat tikken op de laptop. Ik stak de WiFi-kaart in het apparaat, en meteen had ik verbinding met het internet. Dat betekent dus dat er mensen in mijn appartementencomplex zijn die een draadloos netwerk hebben, maar dat niet afgschermd hebben met een paswoord.
Nou kan dat bewust zijn, maar erg waarschijnlijk is dat niet want de risico’s zijn groot als je niet weet hoe je de software moet configureren. Veel waarschijnlijker is dat iemand al lang blij was dat het draadloze netwerk functioneerde, en vervolgens is vergeten om nog een paswoord toe te voegen. Of niet wist dat dat kon. Dus kijk uit. Ondertussen surf ik lekker door het park met de internetverbinding van de buurman…