Type and press Enter.

Geheimen van de kaartjesjacht

Foto Bas TimmersGoed, het toernooi is onderweg, dus ik kan wel verklappen hoe het me uiteindelijk toch is gelukt om kaartjes voor het WK te bemachtigen. Laten we beginnen bij Tooor.de, een excellente Duitse forumsite waar oneindig veel tips staan. De gebruikers seinen elkaar in wanneer er via de officiele site tickets beschikbaar zijn. Daar kun je ook een sms-service aan koppelen.
Een nog beter sms-alarm is te vinden op WorldCupSMS. Je moet er wel voor betalen, maar je kunt per wedstrijd of land en per categorie aangeven of je een sms-alarm wilt. Op die manier ben je, mits je in de buurt van een pc bent, in elk geval onder de kanshebbers. Overigens is het des te frustrerender wanneer je een sms krijgt en je ver weg van een pc zit…
Maar goed, dan ben je er vaak nog niet, al bezorgde het sms-alarm me een setje kaarten voor Nederland-Servië omdat ik supersnel was. Meestal echter ben je niet bepaald de enige. Dus is de vraag hoe je voorbij de virtuele wachtruimte op de FIFA-site komt.
Een goed begin is de zogenaamde Ormus-tool, ook te verkrijgen via Tooor.de. Daarmee kun je de wachtruimtepagina continu automatisch verversen. Nog beter is het om dat in alle vier beschikbare talen te doen, want die draaien allemaal op aparte servers. Dus kon het gebeuren dat er op de Engelstalige site geen tickets waren, maar op de Spaanstalige wel. Kunnen we het nog volgen?
Die Ormus-tool helpt flink, maar de grootste truuk was nog wel om op de beveiligde server van de FIFA te komen. Daar kan slechts een beperkt aantal mensen op, en er zijn meer en sneller wedstrijden beschikbaar dan op de publieke site. Probleem is echter dat je dan eerst een zogenaamde cookie moet krijgen, een klein bestandje dat een website op je pc kan plaatsen. Daarmee kon je in de beveiligde site komen. Wederom staat op Tooor.de uitgelegd hoe je eventueel zelf zo’n cookie kunt fabriceren via de customer service. Allemaal ope eigen risico uiteraard.
Goed, uiteindelijk mag ik niet klagen Al blijft het belangrijkste geheim: bereid zijn om uren en uren te investeren achter de pc, hoe frustrerend dat ook kan zijn.