Type and press Enter.

Heja heja DEG

Wat is er in godsnaam zo leuk aan ijshockey in Duitsland? Tja, daarop is eigenlijk slechts één antwoord mogelijk (je moet erbij zijn geweest, zoals recentelijk in Düsseldorf), maar hieronder toch een opsomming van redenen.
1. ijshockey is de snelste teamsport ter wereld. met de meeste schoten op doel en altijd veel goals
2. in Duitsland is de sport net zo populair aan het worden als in Amerika. Het betekent dat, in tegenstelling tot in Nederland, bezoekersaantallen van 10.000 of meer heel normaal zijn

Dome in Düsseldorf
3. de wedstrijden worden gespeeld in hypermoderne arenas. De KoelnArena is een architectonisch hoogstandje, geschikt voor 17.000 mensen. De regionale concurrent uit Düsseldorf heeft sinds kort ook een eigen hal voor 13.400 toeschouwers, waarvan een kwart staanplaatsen. Daardoor is de unieke sfeer van het oude stadion aan de Brehmstrasse (Bier en Bratwurst) gebleven
4. sentiment. Als klein jochie keek ik op zondagmiddag vaak naar rechtstreekse uitzendingen op de Duitse televisie van ijshockey. Het ‘heja heja D-E-G’ van de supporters in Düsseldorf is me met de paplepel ingegoten
5. een bezoekje aan Keulen of Düsseldorf is prima te combineren met wat winkelen, musea en lekker eten