Type and press Enter.

Take your mama out

Muzikaal is het helemaal niet speciaal, nee. Maar zouden er veel bezoekers daarom zondag ontevreden de Heineken Music Hall hebben verlaten na het optreden van de Scissor Sisters?
De vraag stellen is hem eigenlijk beantwoorden. In Amerika krijgen ze nog steeds amper een poot aan de grond, waarschijnlijk vooral vanwege het homoseksuele imago van de band. Niet vreemd, omdat meer dan de helft van de groep gay is en vooral zanger Jake Shears alle stereotypen over homoseksualiteit bevestigt: verwijfde dansjes, soms een hoge piepstem en dan ook nog eens onvervalste disco/glamrock maken.
De HMH was daarom voor een heel behoorlijk deel gevuld met nichtjes en hun vriendinnetjes. Die gingen net als de hetero’s in de zaal helemaal plat voor de onweerstaanbare, energieke mix die de Sisters uitstrooiden over Amsterdam. Muzikaal is het niet bijster origineel en soms zelfs drakerig. Maar elk liedje heeft in elk geval een eigen melodie en dus ruggengraat en Shears doet de rest: hij tilt het bandje ver uit boven de doorsnee. Want bij de Scissor Sisters gebeurt tenminste wat op het podium.
Zelfs de achterste rijen van de HMH namen tegen het einde de moeite te gaan staan om te swingen. Tegen dat moment bereikte het concert na anderhalf uur het goedgeplande kookpunt: in de toegift werden de twee grootste hits Take your mama out en I don’t feel like dancing opgediend. Een heerlijk menu dus, mits met mate geconsumeerd.