Type and press Enter.

Diginews 56: visie voor een e-paper

Of de nieuwe contentdrager voor nieuws al is gevonden in de vorm van de iPhone en andere smartphones, waag ik te betwijfelen. Te klein scherm om het overzicht te bieden dat een krant juist zo handig maakt. Dus blijft het zoeken naar een echt goede elektronische krant.

In Bright stond een item over een ontwerp voor de PlayStation Portable 2. Sony-designer Tai Chiem bedacht voor de gameconsole een oprolbaar scherm, inclusief stereo speakers. Het ziet er hip uit, lijkt een goed beeld te leveren (zelfs voor video, wat de huidige e-papers niet kunnen) en is zeer draagbaar. Ideaal voor in de trein. Of het technisch uitvoerbaar is met behulp van OLED, en hoe de user interface is, valt moeilijk in te schatten. Maar het is een heel interessante denkrichting voor de nabije toekomst.