Type and press Enter.

Tadao Ando, gebouwen in rechte lijnen

Het was op een mooie najaarsdag dat we in de buurt van Düsseldorf op Insel Hombroich rondliepen, een landgoed met allerlei kunstpaviljoens. Een paar kilometer verderop bleek ook nog een gelijknamig raketstation te zijn met nog moderne kunst in moderne architectuur. Onder andere de Langen Foundation, met een schitterend gebouw van Tadao Ando.

Je zou de creaties van de Japanse architect kil en strak kunnen noemen. En inderdaad, strakke lijnen en vormen domineren zijn gebouwen. Maar ze hebben iets krachtigs, iets eigens, dat je zelf eens moet aanschouwen. Daarom werd Ando verkozen tot surprise van de afgelopen maand op deze site.

One comment

  1. […] Blog post Tadao Ando, gebouwen in rechte lijnen http://www.bastimmers.nl/2010/08/01/tadao-ando-gebouwen-in-rechte-lijnen/ … Door @idealcrash (3 minuten geleden) In: Digitaal – ReageerMeer DetailsDigitaaltags: […]

Comments are closed.