Type and press Enter.

Jane Doe – How are you

In theorie klopt het allemaal perfect: een niet onaantrekkelijke dame met nog mooiere stem maakt samen met vier vakkundige muzikanten een album dat vol staat met hitjes die geknipt zijn voor 3FM. De nummers zijn niet te hard voor het grote publiek en zijn net wat toegankelijker dan, pakweg, op de laatste plaat van Alanis Morissette. Succes verzekerd, zou je zeggen.
Alleen is theorie nog geen praktijk. En dus zal How are you? van Jane Doe waarschijnlijk niet het doorbraakalbum zijn waar de Tilburgers zelf op hoopten. How are you? is het logisch vervolg op het debuut Behind bars, dat eind 1998 verscheen. Muzikaal brein Bart Erkelens schreef beide platen vol met midtempo nummers en meerstemmige refreintjes, die op de nieuweling nog beter uitgewerkt klinken. Gooi daar de krachtige vocalen van Anne Schuurmans overheen en de vergelijking met eerdergenoemde Morissette dringt zich onvermijdelijk op. In het titelnummer schurkt Jane Doe zelfs vervaarlijk dicht tegen de Amerikaanse aan.
Het grote verschil is echter dat Jane Doe de grauwe middenmoot niet weet te ontstijgen. Omdat het allemaal te lief, te bedacht is. Omdat de band alleen in Hear me cry echt weet te raken. Ideale muziek voor de radio dus. In theorie.