Type and press Enter.

Placebo – Sleeping with ghosts

Gelukkig ging het de laatste twee jaar een stuk slechter met Brian Molko. Vervelend voor de Nancy Boy van de Britse popmuziek, erg prettig voor de fans van zijn band Placebo: een hoop ellende in de liefde wil nu eenmaal vaak een fijn nieuw plaatje opleveren.
Sleeping With Ghosts, het vierde album van het Londense trio, is zo’n fijn nieuw plaatje. De fusie tussen rock en elektronische beats slaagt, in tegenstelling tot de fletse voorganger Black Market Music, nu wél. Deze keer geen compromis: Sleeping With Ghosts is vaak hard, altijd naargeestig en donker. Luister naar het maniakaal voortrollende Protect Me From What I Want, waarin Molko zijn aanhoudende strijd tegen drugs betreurt, en je weet waarom Placebo een eigen plekje in de overvolle rockwereld heeft veroverd.
Hun hartverwarmende meesterwerk Without You I’m Nothing zullen ze waarschijnlijk nooit meer overtreffen. Ook Sleeping With Ghosts haalt dat niveau niet. Maar met messcherpe singles als The Bitter End, in Keulen tijdens de recente bliksemtoernee al warm verwelkomd door de fans, en het titelnummer (over een verloren liefde) bewijst Placebo nog steeds bestaansrecht te hebben in de Britse pop. Dat kunnen de broertjes Gallagher van Oasis bijvoorbeeld niet meer beweren.