Type and press Enter.

Semisonic – All about chemistry

n 1998 maakte Semisonic het ultieme afscheidsnummer: Closing Time werd voor het rockende deel der natie wat De hoogste tijd van André Hazes is voor de liefhebber van het Nederlandse lied.
De wereldhit zorgde ervoor dat hun tweede album Feeling Strangely Fine twee miljoen keer verkocht werd. Maar niets deed vermoeden dat het trio ooit uit zou stijgen boven die tientallen andere Amerikaanse gitaarbandjes die wel leuk zijn, een keer een hitje scoren en vervolgens in de vergetelheid raken. Zullen we bijvoorbeeld ooit nog horen van Nada Surf, Weezer of Magnapop?
Daar hoeft Semisonic niet bang voor te zijn. De band boekt op de nieuweling All About Chemistry onverwacht veel progressie. De meezingpop is aanzienlijk subtieler (lees: akoestischer en aangevuld met speelse toetsenpartijen), de teksten volwassener (de zoektocht van een dertiger naar de grote liefde) en de variatie groter. Zo levert de categorie pianoballads met El Matador het prijsnummer van de plaat. Het titelnummer is wereldwijd al een hit, en ook Get A Grip is een geheide kraker. Vrolijke liedjes, vaak refererend aan pak ‘m beet Tom Petty of The Beach Boys, met veel vakmanschap gemaakt door songschrijver Dan Wilson. Het enige nadeel is dat het een uur lang wel heel braaf en veilig blijft. Betekent dat het trio nog één grote stap voorwaarts moet maken om in de categorie Live en Counting Crows te komen.