Type and press Enter.

Clean Air Now

Zondagochtend. Vijf uurtjes geslapen, wegens te lang in de kroeg gezeten. Licht brak dus. Gammel uit bed, even het smerige stinkende t-shirt van afgelopen nacht aandoen. Alleen: dat shirt stinkt eens niet naar een mix van rook, alcohol en andere fijne geurtjes.
Ierland is toch echt het land met de grootste kroegdichtheid op de wereld. Maar het is een ontzettend fijne ervaring om na enkele uren in de kroeg thuis te komen zonder verderfelijke geuren aan je lijf, kan ik sinds afgelopen weekend vertellen. We waren voor een paar dagen naar Dublin getrokken, onder andere om U2 te zien. En om een pint te drinken natuurlijk.
Zaterdagnacht was er een feestje in The Gaiety Theatre, een fantastisch, pud, klein theater in het midden van de stad. Leuke bandjes, deejays en een relaxte sfeer. En waar de rokers dus buiten stonden, bij elkaar te klitten op een afgeschermd terras. Binnen viel geen sigaret te ruiken. Heerlijk. Clean Air Now? In Ierland is het al realiteit en lossen ze het prima op. Nou nog in de rest van Europa…