Type and press Enter.

Jetzt geht es los

Dat roepen die Duitsers in elk geval. Maar ondertussen is het nog maar de vraag voor hoeveel Nederlandse voetballiefhebbers, waaronder ondergetekende, het volgende zomer ook echt los gaat.
Een klein jaar geleden gingen de eerste kaarten voor het WK2006 in de verkoop. Zo’n 800.000 geloof ik. In totaal kwamen er meer dan zes miljoen aanvragen binnen. Loten dus. Statistisch een kans van 1 op 7, dus vraag je je wel af waarom wij met onze tien aangevraagde duels niet 1 keer het goede lot hadden. En de aangevraagde serie kaarten voor Oranje kwam uiteraard ook niet bij ons terecht. Daarvan waren er zo’n drieduizend beschikbaar, waarmee je alle duels van het Nederlands elftal kan bijwonen.
Ronde twee was net voor de zomer. Daarin waren alleen teamseries te koop. Oranje was al uitverkocht, maar wij vonde Tsjechie of Marokko ook leuk, al was het maar om er bij te zijn. Maar de belangstelling was overweldigend, bovendien waren er technische problemen en een traag reagerende helpdesk. Gevolg: uiteindelijk scoorden we alleen een teamserie voor Congo… en dat land werd uiteraard in de voorronde uitgeschakeld.
Vorige week startte de derde fase. Een luttele 250.000 kaarten, terwijl je nu weet voor welk duel je tickets besteld. De belangstelling zal dus overweldigend zijn. Ook deze keer hebben we weer ruimhartig ingeschreven, eind januari is de loting. Wij reken op niets.
Met veel geluk kunnen we straks nog via de Supportersclub Oranje nog iets regelen voor 1 wedstrijdje. Dat zou al mooi zijn, alles wat daarbovenop komt is meegenomen. Maar ook bij de supportersclub moet geloot worden, al zijn onze kansen daar groter: we zijn al lang lid en reisden ook naar ket WK 1998 in Frankrijk, het EK 2000 in Nederland en Belgie en het EK 2004 in Portugal. Mocht dit alles nog niet lukken, moeten we het op allerlei slinkse manieren gaan proberen. Maar van ons oorspronkelijke plan om vier weken door Duitsland te reizen en een wedstrijdje of tien te bezoeken, zal wel weinig terecht komen. Thuis voor de buis met een pilsje, da’s het meest waarschijnlijke scenario. Tenzij iemand natuurlijk tips voor ons heeft! We houden jullie op de hoogte…