Type and press Enter.

Frank Gehry

Bij toeval belandde ik drie jaar geleden in Valencia. Daar leken de creaties van architect Santiago Calatrava met net zo veel toeval vanuit de melkweg naar beneden te zijn gevallen. Fascinerende gebouwen zijn het, middenin de stad. Net zoals die van Frank Gehry, de surprise op deze site vorige maand.
Anderhalf jaar geleden wandelde ik door het centrum van Los Angeles toen mijn oog haast automatisch getrokken werd door de Walt Disney Concert Hall. Aan de buitenkant bekleed met aluminium, opgetrokken in organische, ronde vormen is het een gebouw zoals dat maar zelden gemaakt wordt.

Het is typerend voor de stijl van Gehry. Dit voorjaar, tijdens een tochtje door het nieuwe, hipste deel van Düsseldorf, associeerde ik Der Neue Zolllhof meteen met de architect. Terecht, bleek later. Hopelijk kom ik komend voorjaar in Bilbao, waar alleen al het gebouw van het Guggenheim Museum een enorme toeristische attractie is.
Ga eens naar de afdeling surprises op deze site en bekijk zijn magistrale werk. Vertel ik volgende maand wat meer over de surprise die nu op de site staat…