Type and press Enter.

RAF is geen Rote Armee Fraktion…

Nee, R.A.F. heeft niets te maken met de ultra-linkse Duitse terroristische beweging uit de jaren zeventig. De afkorting staat voor Renck Akerlund Films, de surprise van de maand januari.
Jonas Akerlund brak jaren geleden al door met video’s voor Madonna en The Prodigy. Zijn collega Johan Renck brak wat later door, maar de clip van Hung Up (wederom van Madonna) is bijvoorbeeld door deze Zweed gemaakt.
De heren zijn dus wereldberoemd, zonder bij het grote publiek bekend te zijn. Maar blader eens door hun site en laat je verrassen door de enorme variëteit en kwaliteit van hun werk. Commercials, videos, muziek, noem het maar op. En vergeet ondertussen niet te kijken naar de surprise van de maand februari. Die ontdekten we bij een expositie op het Nai over fotografie van stedelijke landschappen. Wie daar naar toe wil is overigens te laat, want de tentoonstelling is net afgesloten.