Type and press Enter.

Google me this, Google me that

Googlen is inmiddels een officieel werkwoord, opgenomen in de Dikke van Dale. Maar het bedrijf is inmiddels veel meer dan de zoekmachine waar de meesten het van kennen. Zo neemt het bedrijf tegenwoordig een wel heel prominente plaats in mijn online wereld in. Tijd om ook anderen te overtuigen…
Neem bijvoorbeeld mail. Mijn oude vertrouwde Hotmail werkt nog steeds, de Inbox is recentelijk nog vergroot tot meer dan 1 gigabyte. Waarom? Omdat Google met Gmail dat al eerder en beter deed.
Waarom overstappen naar Gmail?
1) door de enorme Inbox hoef je nooit meer berichten weg te gooien
2) zoeken in (afzenders van) berichten is enorm makkelijk. niet verrassend, aangezien Google er achter zit
3) als je iemand een mail stuurt en hij antwoordt, wordt dat bewaard in één conversatie. Wie er ooit mee gewerkt heeft, wil nooit meer anders.
4) je kunt elk bericht labellen. Het is zoiets als folders, maar dan net iets intelligenter
Er zijn nog wel meer redenen, zoals het prima spamfilter, maar een heel belangrijke is dat het een goed startpunt is om nog meer te profiteren van andere services van het bedrijf. Allemaal met een en dezelfde inlognaam. Je kunt zelfs je gepersonaliseerde Google startpagina maken, maar dat vind ik niet zo interessant.
Nee, het gaat me meer om twee andere features. Eentje daarvan is Bookmarks. Hier kun je al je favorieten onderbrengen. Grootste voordeel is dat het online gebeurt, dus of je nu thuis of op het werk of op je vakantieadres zit, je hebt overal dezelfde favorieten. Bovendien is zoeken erg gemakkelijk en met de extensie Gmarks in Firefox kun je aan de linkerkant heel handig de bookmarks tevoorschijn toveren.
Nog handiger is Reader. Ik had nooit gedacht dat ik voor mijn rss-lezer ooit nog van Bloglines af zou stappen. Maar Google Reader is nog beter en completer. Zoeken is makkelijker, podcasts en video podcasts werken beter, het labellen van je categorieën is eenvoudig.
Tja, en dan heb ik nog niet verteld over Google Calendar, waar ik mijn agenda online mee onderhoud. En wat te denken van Documents, waar ik bijna al mijn tekstbestanden in tik en zo Microsoft Word (en voor spreadsheets Excel) overbodig worden… Kijk dus maar eens goed rond op de Google sites!