Type and press Enter.

De nieuwe A2

Foto Bas TimmersIn de wandelgangen bij Rijkswaterstaat schijnt al gedacht te worden aan de A2,5 als alternatief voor de huidige, verstopte verkeersader van Nederland. Maar voorlopig zullen we het moeten doen met de A2, die wel fors aangepakt wordt. Met als meest in het oog springende locatie Oog in Al, hier om de hoek.De huidige zes rijstroken worden er tien, vijf in elke richting. Daarvan zijn er drie voor doorgaand verkeer en twee voor verkeer dat in Utrecht moet zijn.
Al dat asfalt komt in een tunnel te liggen, want op de snelweg komt over een lengte van 1600 meter het nieuwe centrum van Vinex-wijk Leidsche Rijn te liggen. Zo moeten de oude en nieuwe stad verbonden worden. Hoe dat moet gebeuren, daarover later nog veel meer. Voorlopig eerst de foto’s van hoe nieuwe A2 er bij ligt.