Type and press Enter.

Wat Björk en Jim Carrey gemeen hebben

Gael Garcia Bernal in Science of sleepVideoclips worden gelukkig al lang beschouwd als een volwaardige kunstvorm. Maar regisseurs van die clips die zich gaan wijden aan films, worden nog steeds met argusogen bekeken.
Toch leverden ze de laatste jaren een aanzienlijke bijdrage aan de wereld van het celluloid. Anton Corbijn, fotograaf en clipmaker, debuteert dit jaar met een film over Joy Division-zanger Ian Curtis. De Fransman Michel Gondry, de surprise van de maand mei op deze site, oogstte veel lof met zijn twee laatste rolprenten.
Gondry werkt al lang samen met Björk, al vanaf de periode dat de IJslandse met Human Behaviour doorbrak. Met Eternal Sunshine of the Spotless Mind, met een ingetogen Jim Carrey in de hoofdrol, brak Gondry zelf door naar het grote publiek. The Science of Sleep is zijn laatste werkje als regisseur van films, al blijft hij ook actief met videoclips: pas deed hij nog Cellphone’s Dead van Beck. Een interessant oeuvre dus, dat rustig te bekijken is op zijn site. Kijk ook eens rond bij de andere surprises op deze site!