Type and press Enter.

Top 10 films 2008

[flash http://www.youtube.com/v/2IugKepxOyY&rel=1 w=425 h=355 p={wmode;transparent}]Voorpret, voorpret, voorpret. Filmsite Firstshowing maakte een lijst van verwachte cinematografische hoogtepunten voor 2008. Benieuwd hoeveel van die rolprenten uiteindelijk eind december in de top 10 staan over dit jaar. Alvast een selectie van persoonlijke hoogtepunten van voorpret.

– Australia: Baz Luhrman maakte eerder al Moulin Rouge en Romeo and Juliet, beide compleet over-the-top. Zijn nieuwste film lijkt een stuk serieuzer te worden, met Nicole Kidman in een van de hoofdrollen.
– Be Kind Rewind: van videoclipmaker Michel Gondry kun je de gekste dingen verwachten. Na The Science of Sleep en Sunshine of a spotless mind gaat de Fransoos nu aan de slag met Jack Black en Mos Def. De trailer is geweldig grappig, nu is het nog afwachten of Gondry het niveau onderbroekenlol kan vermijden.
– Blindness: Jose Saramago is een van mijn favoriete schrijvers. Zijn Stad der Blinden is een hoogtepunt in zijn oeuvre: een naargeestige kijk op de moraal van de hedendaagse mens. Fernando Meirelles gaat het boek nu verfilmen. Zijn Cidade de Deus bood een ontnuchterend realistische kijk in de favela’s van Brazilië. Dit dreigt dus een van de hoogtepunten van het jaar te worden.
– Burn after reading: de gebroeders Coen zijn alweer terug. Ze gaan aan de slag met de heren George Clooney, Brad Pitt en John Malkovich en met Tilda Swinton. Geen slechte cast.
– The Changeling: Clint Eastwood regisseert Angelina Jolie. Klinkt spannender dan het script, dus het is afwachten of de regisseur zijn eerdere werk (Letters from Iwo Jima) kan overtreffen.
– Chronicles of Narnia: deel 2, na de teleurstellende eerste episode van het fantasywerk uit 2004.
– Cloverfield: de trailer is alvast helemaal te gek. Cloverfield gaat over een aanval op New York, maar of het meer is dan een actiethriller valt nog te bezien.
– The Dark Knight: de eerste reeks Batman-films was grappig, maar toch vooral een gimmick. Regisseur Christopher Nolan maakte hem tot een man van vlees en bloed in Batman Begins. Tussendoor maakte hij, eveneens met hoofdrolspeler Christian Bale, het prima The Prestige. Nu is het duo weer terug met The Dark Knight, waarin Batman het opneemt tegen The Joker. Die rol, gespeeld door Heath Ledger, lijkt nu al legendarisch te worden.
– The Fighter: over een Ierse bokser in de jaren tachtig. Niets bijzonders, ware het niet dat Darren Aranofsky (Requiem for a dream) de regisseur is.
– Frost/Nixon: Ron Howard is vooral goed voor blockbusters. Benieuwd wat hij maakt van de reconstructie van de interviews van Nixon na het Watergate-schandaal.
– Harry Potter and the Half-Blood Prince: deel 6, gelukkig weer met de originele scriptschrijver, staat gepland voor november.
– The Incredible Hulk: alleen het feit dat Edward Norton de hoofdrol speelt, biedt enig uitzicht op een goede afloop.
– The International: Tom Tykwer is een veelzijdig regisseur. Het energieke Lola Rennt liet hij opvolgen met Perfume: story of a murderer. Nu gaat hij aan de haal met een thriller, met onder andere Naomi Watts. Wachten duurt tot eind augustus.
– James Bond 22: is de werktitel van de nieuwste 007, met Daniel Craig in de hoofdrol.
– The other Boleyn Girl: drama dat speelt in de middeleeuwen, met Scarlett Johansson.
– Rocknrolla: maakt Guy Ritchie ooit nog een goede film? Met Rocknrolla keert Mr. Madonna in elk geval terug naar de wereld van criminaliteit, die hij in Snatch zo fijn neerzette.
– Rambo: tja. Stallone.
– Valkyrie: de veelbesproken nieuwe film van Tom Cruise komt pas in het najaar, en gaat over een samenzwering tegen Hitler. Zal waarschijnlijk vooral een vermakelijke thriller opleveren.
– Wall-E: Pixar is terug. De schrijver van Finding Nemo focust nu op een robot.

One comment

  1. Body Of Lies: Leonardo DiCaprio, Russell Crowe en Carice van Houten met als regisseur Ridley Scott! Een film over Al Qaeda. Schijnt 1 van de hoogtepunten te worden

Comments are closed.