Type and press Enter.

Dave Gahan kan het ook zonder Depeche Mode

Dave Gahan, HourglassBij de release van zijn debuutplaat in 2003 klaagde Dave Gahan dat hij altijd in de Martin Gore-coverband had gespeeld. Want alle nummers van Depeche Mode worden inderdaad door de blonde gitaarengel geschreven. En dat moest anders, vond de zanger.
Op de meest recente Depeche Mode-plaat, Playing the Angel, schreef Gahan al drie nummers. Op zijn vorige week verschenen tweede solo-album, Hourglass, kon hij de songs kwijt die niet op het DM-werk pasten.
Niet dat de verschillen in sound heel groot zijn. Gahan klinkt hooguit wat evenwichtiger, melancholieker en elektronischer en is minder gefocust op singles. Naar het echt grote publiek zal hij dus niet doorstoten, maar de fanbasis van Depeche Mode en zijn enorme podiumpersoonlijkheid zullen de middelgrote zalen ongetwijfeld doen volstromen mocht hij op tour gaan.
Eigenlijk verdient Hourglass de kleine zalen, vanwege de intieme sfeer. Gahan legt namelijk weer eens zijn hele hart bloot. Vertwijfeling, vooral over relaties, blijven de beste man parten spelen en dat moet voorlopig ook maar zo blijven. Behalve in de wat drammerige, geforceerde single Kingdom weet Gahan namelijk best een gevoelige snaar te raken. I’m just afraid of losing you, zingt hij. Tegelijkertijd maakte de poseur het hitsige Deeper and Deeper, een onbeschaamd pompnummer dat smeekt om een nog geilere remix. Het enige dat je tegen Hourglass in kunt brengen, is dat er het allemaal wat glad en overgeproduceerd is.

[audio:DaveGahan_DeeperAndDeeper.mp3]