Type and press Enter.

Diginews 16: barcodes voor het internet

Soms voel je meteen dat een toepassing kan aanslaan bij consumenten. Omdat het simpel én nuttig is. Zoals barcodes die je met je mobieltje kan scannen.

Het werkt relatief simpel. Met de camera van je mobieltje scan je een barcode. Die staat bijvoorbeeld afgedrukt in een magazine of krant. Door het scannen zoekt de browser van de camera meteen de bijbehorende internetpagina op.
Voordelen? Je kunt zo voortaan heel simpel op je mobieltje sommige internetpagina’s opvragen. Je hoeft zelf het adres niet eens meer in te tikken. Het leent zich ook uitstekend voor lezersacties, exclusieve content, noem maar op. De techniek valt bijvoorbeeld in te zetten bij prijsvragen. Of bij exclusieve activiteiten (lezingen, debatten, voorstellingen) voor lezers.
Nadeel is uiteraard wel dat je speciale software (in Frankrijk heet die Flashcode) moet installeren op je gsm. Als die software al bij aankoop automatisch geïnstalleerd zou zijn, zou de techniek een grote stap kunnen maken.