Type and press Enter.

Orange Architects maakt ultieme loft

Ik moet bekennen dat ik een misschien wat vreemde hobby heb. Nee, geen postzegels verzamelen. In mijn vrije tijd teken ik, ouderwets met potlood en daarna soms in Google SketchUp op de computer, droomhuizen. Van het formaat dat ik never nooit zal kunnen betalen.

Zie het als een soort uiting van creativiteit. Een beetje wegdromen, mannen blijven altijd een beetje jongetje. En lofts vormen een van de fascinaties: grote open ruimtes, vaak in oude fabrieksgebouwen, die je toch een intimiteit en knusheid mee wilt geven. Ik wel, tenminste.
Daarom was ik meteen helemaal weg van het ontwerp The Cube van Orange Architects. Moderne architectuur nog wel, normaal gesproken niet helemaal mijn ding. Maar als je het met klasse doet, zou ik er zo maar in kunnen wonen…

Nou zal The Cube in Beiroet komen te staan, niet noodzakelijk de meest veilige en aanlokkelijke plek om te wonen. Maar dit prachtige witte gebouw, een creatieve stapeling van witte vrijwel open dozen, is wel verleidelijk. Met uiteraard grote terrassen, en binnen grote open ruimtes.
Geen slecht visitekaartje voor een architectencombinatie die nog niet zo heel lang bezig is. Dus de verkiezing op deze eminent populaire website als surprise van de maand zal ze ongetwijfeld een zetje in de rug geven.