Type and press Enter.

Wilkinson Eyre of toch Calatrava?

Ik zal het eerlijk toegeven: ik heb me vergist.Ik zag op The Guardian een mooie stadsgids voor het ooit zo rottige Derry in Noord-Ierland, en er was een prachtige brug te zien. Zo’n zwierig, wit exemplaar. Calatrava, kan niet missen, dacht ik! Maar het bleek een ontwerp van Wilkinson Eyre architecten te zijn.

Gelukkig heeft Calatrava niet het alleenrecht op spektaculaire, vloeiende gebouwen. Het zou te makkelijk zijn Wilkinson Eyre van kopiëren te beschuldigen: daarvoor is het oeuvre te breed. En in tegenstelling tot de Spaanse concurrent hebben de Engelsen geen vaste stijlkenmerken. Vloeiend, organisch, ja, maar verder is er geen standaard sjabloon. Een machtig oeuvre heeft het bureau inmiddels op zijn naam staan. Daarmee word je op deze site surprise van de maand!