Type and press Enter.

Hot Hot Heat – Make up the breakdown

De buren zullen wel gedacht hebben: waarom staat die jongen als een idioot in zijn woonkamer te bleren en te dansen? Nou ja, zet Make up the breakdown van Hot Hot Heat op en je weet het antwoord. The Strokes, maar dan zónder het gezeur en mét een extra dosis ongecompliceerde energie.
De vier heren van Hot Hot Heat komen uit Canada en begonnen in 1999 als synthpop-bandje, rechtstreeks weggelopen uit de jaren tachtig. Gelukkig kwamen ze door het lozen van hun zanger en het aannemen van een gitarist op het goede spoor terecht: eerlijke rock in de stijl van The Clash.
Luister naar Make up the breakdown en je wordt per nummer vrolijker. Het doet af en toe denken aan de beat uit de jaren zestig. Niks vernieuwends, maar je hoort de testosteron wel elke song uit de speakers knallen. Pure opwinding, gekoppeld aan pakkende melodietjes die in je kop blijven hangen. Verschenen op het Sub Pop-label waar Nirvana ooit Nevermind uitbracht. Nee, zo goed is Hot Hot Heat nou ook weer niet. Maar ze horen wel bij de top van de nieuwste generatie rockbands.