Type and press Enter.

Sven Väth – Contact

Niks is zo erg als een wat oudere muzikant die geforceerd met de tijd mee probeert te gaan. Neem nou Sven Väth. De deejay uit Frankfurt was in de tweede helft van de jaren tachtig, samen met landgenoot Westbam, een van de sterren van de elektronische dansmuziek.
Die status hield hij jarenlang vol door steeds als een van de eersten techno, house en trance in zijn cd’s te integreren. Tegenwoordig zijn er echter zoveel stromingen in de dance, dat het nauwelijks mogelijk is om met al die stijlen iets te doen. Väth probeert het wel op zijn nieuwe, derde album Contact. Die experimenteerdrift resulteerde echter in een verzameling van twaalf nummers die alle kanten opvliegt, maar nergens iets weet te raken. Alleen in droge Duitse technonummers als de single Dein Schweiss haalt het album een acceptabel niveau, maar even later laat Väth in Privado de vogeltjes fluiten als ware het loungemuziek. Misschien is dat wel een mooie nieuwe trend voor hem…