Type and press Enter.

Kane – So glad you made it

Eigenlijk wil Dinand Woesthoff dat zijn Kane de grootste band van de wereld wordt. Daarom was As Long As You Want This een droomstart voor het muzikale toptalent: drie megahits, dubbel platinum, optreden op Pinkpop en een MTV-Award, het kan slechter.
De ambities van Kane zijn gelukkig groot genoeg om met hun tweede album So Glad You Made This te proberen hun debuutplaat in alles te overtreffen. Sterker nog: ze proberen bands als U2 en Live, toch niet vies van een beetje bombast, in één keer voorbij te streven. Pompende drumloops en vervreemdende geluidseffectjes kondigen in het eerste half uur subtiel veranderingen aan. Al rockt, sleept en zuigt de single So Glad You Made This nog wel als vanouds, zullen uitgesponnen ballads als Let It Be harten van tienermeisjes breken en teksten als Right or wrong, life goes on, so trust in love weer het glazuur van de tanden van criticasters doen springen.
In het tweede deel wordt het voor fans pas echt slikken of stikken, als strijkpartijen alle ruimte krijgen. Een toespraak van Martin Luther King, donkere, meeslepende triprock en een nummer met vijf minuten durend intro, het komt allemaal voorbij. De plaat verzuipt daardoor af en toe in sentiment en te lang uitgesponnen nummers, maar So Glad You Made It is in elk geval een dappere poging en een interessante overgangsplaat, een voorbode van de grootse zaken waar Kane nog toe in staat is.