Type and press Enter.

New Order – Get ready

Jazeker, ze bestaan nog. New Order, de band die in 1980 ontstond op de overblijfselen van het legendarische Joy Division, nadat diens zanger Ian Curtis zelfmoord had gepleegd.
De rest van de groep ging verder onder een nieuwe naam en scoorde gigantisch met een mix van elektropop en mellow rock. De dansbare nummers met monotone zang van New Order liepen vooruit op de opkomende clubcultuur. De band uit Manchester werd hip in zowel de dance- als rockscene en de hit Blue Monday werd de bestverkochte 12-inch aller tijden.
Acht jaar na de vorige plaat Republic keert het kwartet nu terug met Get Ready. De oude succesformule is nauwelijks veranderd: de typische midtempo elektrodrums, de bas die gitaar wil zijn, onmiddellijk herken je het geluid van New Order. Hooguit klinkt de band wat energieker en vrolijker dan op eerdere albums, zeker wanneer Primal Scream-voorman Bobby Gillespie of opper-Pumpkin Billy Corgan meedoen.
Get Ready is dan ook een van de betere platen die de groep ooit uitbracht. Jammer alleen dat de nummers nog steeds eindeloos duren, na een tijdje eenvormig worden en Bernard Sumner gewoon geen goede zanger is. Waardoor New Order links en rechts ingehaald is door eigentijdsere bands en eigenlijk alleen nog interessant is voor dertigers met jeugdsentiment.