Type and press Enter.

Serafin – No push collide

Het lijkt zo verdomde simpel: een stuk of tien goede nummers met een kop en een staart schrijven. Maar elk jaar weer blijken erg weinig bands dit aloude kunstje te beheersen. Sterker nog: een plaat als No Push Collide van Serafin is met zijn dozijn lekkere songs een uitzondering in de overvloed aan platen.
Het kwartet uit Bristol laat de gitaarrock van Foo Fighters en Weezer op elkaar botsen. Typisch Amerikaanse rock uit Engeland, inderdaad. Alleen het zeurderige accent van zanger en songsmid Ben Fox Smith verraadt zijn afkomst soms, maar als hij schreeuwt doet zijn stem akelig veel denken aan die van wijlen Kurt Cobain.
Serafin doet op zijn debuutplaat niks vernieuwends. Maar het is best lekker om weer eens naar een gitaarplaatje te luisteren dat van begin tot eind lekker in het gehoor ligt, singles heeft als Day By Day en Things Fall Apart die zich meteen in je hoofd nestelen en door de productie van Dave Sardy (Marilyn Manson, Barkmarket, Soulwax) gewoon rockt. En dat klinkt makkelijker dan het is.