Type and press Enter.

The Rasmus – Dead letters

Beste pubertjes,
In de jaren tachtig was er een band die Europe heette. Vraag maar aan je ouders, die schamen zich waarschijnlijk nog steeds dat ze het leuk vonden. Mannen in te strakke leren pakjes, met veel te lang haar in een PERMANENT. Ze scoorden nog een megahit ook, met The Final Countdown, maar waren echt vreselijk fout.
Dus maak niet dezelfde fout als je ouders nu je elk uur op MTV en TMF The Rasmus voorbij ziet komen. Jazeker, hun hitje In The Shadows is erg lekker, niks mis mee. En ook hun kleren (zwart met vogelveren) en de make-up van zanger Lauri (da’s dus een man) sluiten helemaal aan bij de gothrockrage waar jullie pubertjes nu zo van houden, en waarop een band als Evanescence zo gretig inspeelt.
Maar luister naar Dead Letters, de vijfde plaat van The Rasmus, en besef dat jullie te maken krijgen met een schaap in wolfskleren, het Europe van het nieuwe millennium. Oubollige, poppy (!????) melodietjes, volstrekt inhoudsloos met stupide teksten en dus erg geschikt voor de radio. Rechtstreeks uit de jaren tachtig, inclusief een veel te lange gitaarsolo, maar mijlenver weg van het puntige en eigentijdse hitje waar ze jullie mee proberen te verleiden. Laat je niet gek maken, anders moet je je over twintig jaar schamen voor je eigen kinderen.