Type and press Enter.

The Rasmus – Hide from the sun

Watskeburt was dé zomerhit van het jaar. Het plaatje van de Jeugd van Tegenwoordig was een typisch gevalletje van een one-hit-wonder, een toevalstreffer, gaven ze zelf ruiterlijk toe. Snel even genieten van het succes, geld cashen en vervolgens weer terug in de anonimiteit.
Dat hadden de jongens van The Rasmus ook moeten doen. De Finnen waren al een jaartje of tien (en vijf platen) bezig in relatieve anonimiteit, toen ze met In The Shadows ineens dé zomerhit van 2004 scoorden. Ineens waren de nep-gothics tieneridolen, die op festivals over de hele wereld hun hitje mochten spelen. Dat hun doorbraakalbum Dead Letters, op de tweede single First Day Of My Life na, een gedrocht was viel die pubers niet op.
Nou is de band uit Helsinki terug met hun zesde plaat, Hide from the sun. Tevergeefs is het zoeken naar een nieuwe In The Shadows. Hooguit Keep your heart broken verdient een eervolle vermelding, maar verder produceert The Rasmus een log, eenvormig rockgeluid. Geen verrassende wendingen, geen briljante refreintjes: gewoon een beroerde gothic-versie van Bon Jovi of, god beter het, Europe. Na de recensie van de vorige plaat kwam er al een stortvloed aan boze mails van puberende Rasmus-fans, verontwaardigd over het onrecht dat hun idolen aangedaan was. Ik zou zeggen: kom maar weer op met die boze mailtjes. Maar besteed je zakgeld ondertussen alsjeblieft aan betere muziek.