Type and press Enter.

Wealthy Beggar – Roxxx in the disco

Al een jaartje of twee zingt het rond in Tilburg en verre, verre omstreken: Wealthy Beggar zou na Krezip wel eens de allernieuwste sensatie in popland kunnen worden. De EP’s Muzak for the mindless en Selling the vibe waren volgens sommigen on-Nederlands goed, optredens op Lowlands en 3FM volgden. Inderdaad precies het pad dat ook hun plaatsgenoten rond Jacqueline Govaert bewandelden om vervolgens met een megahit definitief toe te slaan.
Of Wealthy Beggar met hun debuutplaat Roxxx In The Disco ook een hit gaat scoren is afwachten, maar één ding is wel zeker: op dit moment is het de enige Nederlandse band die qua inventiviteit en veelzijdigheid kan concurreren met de Belgen. Het vijftal is niet in een hokje te plaatsen en wisselt Strokes-achtige garagerock (For a ride) af met elektrodisco (Single) en Beatleske ballades (Leave California). Met als grote gemene deler een voorliefde voor Amerikaanse rock- en rootsmuziek en de prettig zoet krakende stem van zanger en mede-oprichter Derrick Skyvan, die de band een eigen geluid meegeeft.
Roxxx In The Disco zakt wel een enkele keer in, als de band te geforceerd klinkt in up-tempo nummers. De prachtige melodie?n en vocale harmonie?n in ballads als Virginia maken van Wealthy Beggar echter op slag een van de grote beloftes in het schrale Nederlandse poplandschap. Deze jongens kunnen échte songs schrijven en ze dan ook nog eens onconventioneel en eigenzinning aankleden. Dat is voor bands van buiten Vlaanderen een zeldzame kwaliteit.