Type and press Enter.

Nirvana

Ik kan me nog goed de dag herinneren dat bekend werd dat Kurt Cobain dood gevonden was. In mijn herinnering was het een vrijdag, 8 april 1994. Drie dagen eerder had-ie een kogel door zijn hoofd gejaagd. Zo stond ineens een kort berichtje op Teletekst.
Bizar. Ben nooit een extreme fan van Nirvana geweest, maar ik zet nog steeds regelmatig Nevermind of In Utero op, Omdat het mijns inziens mijlpalen zijn i de popgeschiedenis. Al is In Utero tamelijk ontoegankelijk geproduceerd, een aantal liedjes is prachtig. Anders was de Unplugged-cd nooit zo tof geworden.

Waarom dit hele verhaal? Omdat ik vorige week ter recensie een Nirvana-box kreeg. Sjieke verpakking, winkelwaarde zo’n zestig euro. Klinkt mooi, maar het pakketje van drie cd’e en een dvd was teleurstellend. Vooral demo’s, akoestische opnames en soundchecks van nummers die al eerder (en in betere kwaliteit) op studioplaten verschenen. Al blijft het tof te horen hoe rauw en ongepolijst de band soms kon klinken. Anyway, onder de albums kun je nog wel een review vinden.

Ach ja, begin jaren negentig, kon je tenminste nog een plaat zonder problemen kopieren. Deze week wilde ik een back-up (of zoiets…) maken van de laatste Faithless-plaat. Maar de copy protection werkte niet echt mee. Uiteindelijk bleek de oplossing om het schijfje in de brander in plaats van de dvd-rom te duwen. Maar soms weigert hij zelfs dan nog dienst. Voor wie soortgelijke problemen heeft is hier een link die uitkomst kan bieden.
Nou kun je beweren dat je geen kopieën mag maken. Ben ik het best mee eens. Alleen wil ik wel mijn cd op mijn pc kunnen afspelen zonder problemen en dat is tegenwoordig vaak niet meer mogelijk. En dat wordt in de toekomst alleen maar erger…

Ben nu een paar dagen vrij. Eindelijk tijd om eens volledig te relaxen, geen dingen meer op het programma. Mijn website zal wel stap voor stap verbeteren, maar ook Basje heeft even rust nodig. Overigens is de site de laatste dagen overspoeld door hits, tot zo’n zestig per dag! Oorzaak was het voorlopige tourschema dat ik in dit weblog heb geplaatst. Dan is het toch fascinerend te merken hoe snel het wereldwijde web werkt. Een post mijnerzijds op een forum was genoeg om mensen over de hele wereld te trekken.
Goed, dat was het dan. Als ik geen zin meer heb om een nieuwe entry te schrijven wens ik iedereen alvast prettige kerstdagen!