Type and press Enter.

Downloaden mp3’s

Allemaal fijn, dat iTunes. Maar de bottom line is dat je je nog steeds scheel betaalt voor mp3’s. Dan ben je ook nog eens tijd kwijt met het omzetten naar cd-formaat en het bakken van een schijfje. Plus het fabriceren van een hoesje, al komt het nooit in de buurt van het boekje met songteksten. En daar betaal je dus doodleuk nog twaalf tot vijftien euro per plaat voor.
Nou weet ik dat ik erg laat ben, maar Allofmp3.com lijkt wel een goede site. Het is een Russische pagina en of het allemaal legaal is waag ik te betwijfelen. Maar het werkt perfect: je laadt wat krediet op met je credit card (kan al vanaf vijf dollar). Vervolgens betaal je een dollarcent per Mb. Je moet ook nog even de Allofmp3 Explorer downloaden, anders is het lastig de bestanden binnen te halen. En vervolgens kun je aan de slag.
De meeste grote releases zijn er te vinden. Geen exclusieve tracks, zoals een enkele keer bij iTunes. En ook geen underground artiesten, maar die kun je beter steunen door hun plaat echt te kopen. Naast deze nadelen werkt Allofmp3 echter prima, bovendien heb je geen gezeur met onjuiste bestanden (zoals op Kazaa of Edonkey steeds vaker het geval is). Het geld wordt automatisch van je tegoed afgeschreven, misschien zo’n halve dollar per album. Da’s tenminste een redelijke prijs, vrienden van Apple!

Zo heb ik meteen Collision Course gedownload, de EP waar Linkin Park en rapper Jay-Z hun grootste hits door elkaar heen knikkeren. Soms relaxed, soms vlijmscherp: heel aardig om te horen in elk geval. Het deed me een beetje denken aan de soundtrack van Judgement Night, waar rockbands en rappers muzikaal met elkaar botsten. Dat is al een oude plaat, maar wel een aanrader.
Het is ook weer de tijd van de jaarlijstjes. Ben zelf ook volop bezig, al interesseert het natuurlijk niemand een hol wat ik wel en niet leuk vind. Maar goed, vrijdag staan hier mijn favorieten. Ik moet nog snel naar wat filmpjes gaan kijken en ik heb net de nieuwe plaat van Bonnie Prince Billy (of Will Oldham, zo u wilt) in huis. Ook daarover binnenkort meer!