Type and press Enter.

Calatrava en goede filmpjes

Ja, ben maar eigenwijs. Je hoeft van mij echt niet te klikken op het knopje Surprise aan de rechterkant. Maar doe je het wel, krijg je gegarandeerd een unieke ervaring. Nou ja, uniek… laten we zeggen bijzonder.
Een tijdje geleden stond er een link op naar het werk van Santiago Calatrava. De gebouwen van deze man herken je vaak meteen door hun zwierige, extravagante stijl met veel waterpartijen. Fascinerend. In juni was ik in Lissabon en zag ik zijn werk op het Expo-terrein. Maar vooral twee maanden later in Valencia raakte Basje onder de indruk. Daar staan zijn meesterwerken, in de drooggevallen rivier die de stad doorsnijdt.
Nu heeft Calatrava net een ontwerp gepresenteerd voor de campus in Maastricht. Niet zo indrukwekkend als eerdere creaties, maar nog steeds imposant en afwijkend. Daarop wilde ik jullie ff attenderen. Klik hier en als het goed is zie je dan een multimediapresentatie. Veel plezier ermee.
Ik ben net terug uit Portugal. Hoe het me daar vergaan is, kun je grotendeels in de voorgaande post lezen. Wat ik waarschijnlijk vergeten was te vertellen: ik heb rond de jaarwisseling nog twee goede films (en een slechtere) gezien. 5×2 viel in de laatste categorie. maar Ae Fond Kiss en de animatiefilm The Incredibles zijn echte aanraders. Maar goed, je kunt ook eigenwijs zijn…