Type and press Enter.

Groeten uit Portugal

Laat ik het zo stellen: het is niet echt vervelend om op een van de warmste plekken van Europa te zitten half januari. Zaterdag bij vertrek uit Amsterdam stormde het. Hier in de Algarve schijnt de zon elke dag. De laatste drup regen in Albufeira schijnt alweer twee maanden terug gevallen te zijn.
Het trainingskamp van NAC loopt voorspoedig. Nou goed, behalve dat de beide spitsen geblesseerd geraakt zijn. Verder is het ideaal werken, graadje of vijftien. Uit de wind is het stukken warmer, maar aan het eind van de middag is het snel behoorlijk koud en heb je minimaal 1 jack nodig. Het schema is wel saai: ontbijt, trainen, lunch, rust, trainen, diner en ontspanning. Wat voor mij betekent dat ik in de avonduren interviews doe, die tussen de bedrijven uitwerk en nauwelijks rust heb. Niet erg trouwens, wel vermoeiend.
Albufeira zelf is uitgestorven. In de zomer krioelt het van de Engelse en Nederlandse toeristen, zal het hier wel 1 groot feest zijn. Is nu gelukkig niks van te merken. Het oude dorpje is best mooi, maar die nederzetting is qua oppervlakte vertienvoudigd met hotels. Ook krioelt het hier van de resorts, waar rijke Europeanen hun tweede huisje hebben en het grootste gedeelte van het jaar verblijven. Het is hier inderdaad niet slecht toeven, lekkere verse vis ook. Nog een paar daagjes en we gaan weer terug naar het koude Nederland….