Type and press Enter.

Bloglines

Collega Leon Krijnen wees me al eerder op het fenomeen Bloglines. Ik doe het hier nog een keer, omdat die website werkelijk een ideale rss-reader is.
Voor diegenen die nog steeds niet weten wat dat is: rss is een techniek, waardoor je automatisch een berichtje krijgt wanneer op door jou geselecteerde websites een nieuwtje verschijnt. Zo blijf je de hele dag op de hoogte van voor jou interessant nieuws. Je hebt er alleen een programmaatje voor nodig op je pc, en daar lag tot voor kort het pijnpunt.
Ik las namelijk nieuws op het werk, maar als ik thuis kwam dan wist mijn computer niet dat ik die berichten al elders gelezen had. Mijn pc markeerde alle berichten als nieuw, zucht. Maar dankzij Bloglines heb ik nu overal op de wereld dezelfde rss feeds, zoals ze genoemd worden. Eens gelezen, overal gelezen.
Het betekent dat ik zo ongeveer verslaafd ben aan het programma. Het bespaart waanzinnig veel tijd, omdat Bloglines selecteert wat voor mij interessant is. En ik krijg het meteen voorgeschoteld als ik wil, je hoeft niet te wachten tot de krant van morgen. Microsoft heeft al aangekondigd dat rss een speerpunt wordt voor Vista, de opvolger van Windows XP. Rss wordt dus de nieuwe standaard. Voor geinteresseerden staat beneden een link naar de rss feed van deze site.
Omdat het inmiddels oktober is, is er een nieuwe surprisesite. De vorige was van Bureau Oosterhuis, een groep Nederlandse architecten met waanzinnig mooie ontwerpen. Vandaag zal ook de recensie van de nieuwe Franz Ferdinand op de site verschijnen. Prettig weekend!