Type and press Enter.

Istanbul part 2

Nou was Istanbul dus sowieso al behoorlijk indrukwekkend. Maar bij aankomst op het vliegveld daar begon de gsm meteen te rinkelen. Of ik een kennis van mij, niet geheel toevallig ook makelaar, terug wilde bellen. Na een kort overleg met hem ergens ter hoogte van de paspoortcontrole liep ik vrolijk door. Stapte in een taxi, waarna de gsm weer rinkelde.
Weer de kennis cq makelaar. Of ik ja wilde zeggen. Dus ergens net buiten het vliegveld van Istanbul, gezeten in een Turkse taxi, kocht ik een nieuw huis. Al maakte ik me op dat moment even meer zorgen over de vraag hoe levend door het Istanbulse verkeer te komen. Maar ach, een chauffeur die roept ‘me good driver, this good car, you good guy’, die kun je toch niet wantrouwen?
Hoe dan ook, in de zomer van 2006 verkas ik dus naar Utrecht, naar de Fregatstraat. Het is in een kleine woonbuurt vlakbij de Douwe Egberts0fabriek. Veel koffiegeur dus. Het is ook dicht bij de A2, afslag Oog in Al. En het is op slechts tien minuten fietsen van de binnenstad. Een kuns eensgezinswoninkje, waarvan te zijner tijd genoeg foto’s zullen verschijnen. Nu eerst maar eens de laatste details rondom de financiering regelen…