Type and press Enter.

De zusjes Schaar

May we have the votes of the jury please? Grappig om in de ochtendkranten de recensies te lezen van Lowlands. Omdat je niemand zult ontmoeten die precies dezelfde route langs alle podiumtenten heeft gevolgd als jij. Zeker de recensenten niet. Dus of de Arctic Monkeys echt zo goed waren als in de Volkskrant beschreven? Geen idee. Ik was er zelf niet bij, vrienden van mij vonden het volkomen ruk en zijn na vier liedjes afgedropen, teleurgesteld.
Waar ik dan wel was? Ach, op een hele hoop andere plaatsen. En om meteen eerlijk te zijn: het was niet zo’n topeditie zoals vorig jaar. Toen stalen Arcade Fire en Nick Cave de show. Zulke exceptionele optredens zie je niet elke editie. Het was redelijk, maar behalve enkele toppers waren er geen grote verrassingen te noteren, zeker niet op de kleinere podia.
De enige echte surprise waren The Knives, een electrogezelschap met een ook visueel heel spektaculaire show. DJ Tiga overdonderde meteen daarna trouwens met een imponerende set. Stuiterend goed.
The Guillemots maakten didelijk dat hun arty rock potentie heeft. Alleen nog even werken aan een wat breder repertoire. Dat geldt ook voor de spannende mix van rock en dance van The Infadels.
Wat ervarener, maar in Nederland onbekend, is Wir Sind Helden. Inderdaad, op en top Duits, met een lieve zangeres, wat de vergelijking met Nena alleen pregnanter maakt. Wir Sind Helden heeft inderdaad net zo’n catchy popliedjes, alleen dan overgoten met een elektronisch sausje uit dit millennium.
Zoals altijd was Muse overdonderend, maar weer ontbeerde het aan enig contact met het publiek. Wereldvreemde band. Dat kun je niet zeggen van Snow Patrol, dat een aantal beklijvende liedjes op zijn naam heeft staan. Alleen was het eerste deel van hun show tamelijk plichtmatig. Daar hadden The Scissor Sisters geen last van: hun optreden was mijn onbetwiste hoogtepunt van Lowlands 2006. Campy disco, sterke liedjes en een waanzinnige show: that’s the way we like it!

One comment

  1. […] erg goed waren. Plus nog wat festivaloptredens, maar daarvoor kijk je maar naar de recensie van Lowlands. Nee, ik focus me dit jaar vooral op de films, want die zijn weer in groten getale aan mijn […]

Comments are closed.