Type and press Enter.

This Is America

Overal hier in Utrecht hangen posters met de tekst This Is America. Ik moet dan altijd meteen aan de bijna-gelijknamige song van David Bowie denken, maar dat zal wel mijn eigen afwijking zijn.
Vorige week snapte ik eindelijk waar de posters over gingen. We waren voor het eerst in het Centraal Museum, prachtig gebouw trouwens, waar we een tijdelijke tentoonstelling binnen liepen. This Is America, inderdaad. Waarin met vooral audiovisuele kunst de uitersten van Amerika getoond worden. Beelden van commercie en kunst, mannen en vrouwen, goede en slechte smaak, ze wisselen elkaar af. Beelden van de bombardenementen op Vietnam en reclames voor heerlijke chocola, net zo. En kan iemand zich nog de film Natural Born Killers herinneren? Waar iemand een gebouw binnenloopt waar de neonreclame niet goed werkt en knippert tussen HELLO THERE en HELL HERE?
Zien dus, die tentoonstelling, zo lang het nog kan. Tot 8 oktober.