Type and press Enter.

Grbavica

De recensies van de Volkskrant zijn meestal een goede indicatie voor de kwaliteit van een film. Grbavica werd recentelijk overladen met positieve kritieken. En ik kan u vertellen; het is inderdaad een aanrader.
Niet dat Grbavica een vlotte vertelling is. Het verhaal, over een alleenstaande moeder die haar puberende dochter moet groot brengen, is niet megaspectaculair. Maar de trieste sfeer in het na-oorlogse Sarajevo, de beklemmende sociale controle door oorlogsheleden (of zijn het misdadigers) en het contrast met de scenes in een discotheek waar hele foute Servische turbofolk wordt gedraaid, zorgt dat het anderhalf uur blijft knagen bij de kijker. Hier klopt iets niet. En als het plot zich dan uiteindelijk ontvouwt, vallen alle indrukwekkende emoties precies op zijn plaats. In het betere filmhuis in uw stad…