Type and press Enter.

Wees gewaarschuwd voor de Harry Potter-rage

De weersvoorspelling mag dan langzaam beter worden, de meteorologen zien één grote megastorm over het hoofd. Hij wordt geinitieerd door een tovenaarsleerling met een ziekenfondsbrilletje die de komende twee weken in werkelijk elke krant, dagblad en tv-programma akelig veel aandacht zal krijgen.
Harry Potter, inderdaad. Wees gewaarschuwd. Donderdag komt de verfilming uit van boek vijf. The Order of the Phoenix, maar om uit te leggen waar dat boek over gaat kost een paar schermpagina’s tekst. Ga dus vooral zelf kijken.
Twee weken later verschijnt The Deathly Hallows, het laatste boek uit de serie van zeven. De ontknoping van dit epische verhaal zal ongetwijfeld niet lang geheim blijven, helaas voor iedereen die dan nog met het boek bezig is. Of Potter al zijn avonturen overleeft is natuurlijk de centrale vraag. Voor een kinderboek liep het al verdomd slecht af met andere hoofdrolspelers in de eerdere afleveringen. Dus wie weet…
Ondertussen timmert Daniel Radcliffe, die Harry Potter vertolkt in de films, hard aan zijn carri?re. De opnames voor deel 6 zijn naar verluidt al begonnen. Maar hij speelt ook een rol in een December Boys, een Australische low-budget films. Nog briljanter was zijn keuze voor het toneelstuk Equus (zie promotiefoto), waarin hij avond aan avond naakt de buhne op moest in Londen en daarmee zijn keurige Potter-imago ineens van zich afwierp, tot schok van gans jong Engeland…