Type and press Enter.

Where do we go from here?!

Goede vraag. Het antwoord heet de Volkskrant. Per 20 augustus ga ik daar aan de slag op de Newsroom, of eigenlijk met een Nederlands woord internetredactie. Artikelen selecteren voor de website van de Volkskrant, zorgen dat die verrijkt worden met multimediale content, dossiers maken en bijhouden en hopelijk ook zorgen dat de site steeds beter wordt.
De overgang had nogal wat voeten in de aarde. Mede omdat ook een dienstverband bij DAG zeer wel mogelijk was. En mede omdat de procedure bij de Volkskrant lang duurde, omdat ik in eerste instantie solliciteerde op een andere functie (internetredacteur voor het nieuwe katern Reizen). Maar uiteindelijk leek het ze toch beter om me door te sturen naar de centrale internetredactie. Met alle extra gesprekken vandien.
Goed, het is dus rond. De reden voor de overgang? Simpel: ik hoop veel te leren op het gebied van nieuwe media. Na negen jaar verslaggeverservaring wil ik iets anders proberen, bovendien zijn computers en het web een grote hobby van me, zoals ook blijkt uit deze site. Half augustus neem ik, ongetwijfeld met pijn in het hart, afscheid van BN/DeStem. Maar tot die tijd: NAC volgen!