Type and press Enter.

Goedemorgen

De stoplichten bij Utrecht CS werken nog niet. Of je kunt ze wegens totaal gebrek aan verkeer negeren. In de trein zit men of versuft half te slapen, of de krant te lezen. Op station Amstel vechten de bezorgers van DAG en Spits bijna om afnemers. Het zijn allochtonen, al mogen we dat woord van sommige politici niet meer gebruiken.
Even verderop, op een bruggetje, staan altijd twee moslims met elkaar te discussiëren. Tenminste, dat neem je aan, want het is een heel kabaal. Vanwege de baarden en de kleding neem je aan dat ze de islam aanhangen. En omdat één van de twee aan zijn fiets een krantentas heeft, vermoed je dat hij dat pak papier net heeft rondgebracht. Wat die ander hier elke dag op dit tijdstip doet, is een raadsel.
Bij station Muiderpoort loopt altijd een koppel. Broer en zus, neem je aan. Want het lijkt erop dat broerlief geestelijk wat achterloopt, aangezien hij elke dag in dezelfde kleren (zwarte broek, witte blouse, dunne zwarte stropdas) loopt. Met donsdekje boven zijn bovenlip dat maar geen snor wil worden. Hand-in-hand loopt j, dus het is zijn vriendin of zijn zus.
In de tearoom bij de hefbrug zit een vrouw altijd in haar eentje te roken, zich in stilte opladend voor een nieuwe drukke dag als haar toko open gaat. En even verder wacht het kantoor, waar een nieuwe werkdag wacht. Heerlijk, zo’n reis in de ochtend per vouwfiets door Amsterdam…