Type and press Enter.

Friendly Fires is nog vetter dan The Foals

Excuses. Bij het voorprogramma van The Foals, eind vorig jaar in Tivoli in Utrecht, was ondergetekende zich nog achter in de zaal aan het indrinken. Dat op het podium een vet leuk bandje stond te knallen, ontging hem daardoor grotendeels.

Maar Paris, een single van de naar henzelf genoemde depuutplaat Friendly Fires (Myspace), blijft maar terug komen op Last.FM. De mix van tamelijk hypnotiserende, met echte instrumenten gemaakte beats en de catchy one-liners van zanger Ed Macfarlane zijn simpelweg onweerstaanbaar.
Ja, niet het complete album is even sterk. Maar de intensiteit is net zo groot als bij het eerder genoemde The Foals. Maar als het juryrapport van muziektijdschrift NME vermeldt dat ‘Friendly Fires have made a Rapture-ous record that shudders with joy, passion and lusty nowness’ dan weet je wel hoe goed dit plaatje is. Zeker, de Britse pers is sterk in het creëren van hypes, zeker als de bands van eigen eiland komen. In het geval van Friendly Fires is dat terecht.