Type and press Enter.

Coraline is geanimeerd horrorsprookje

Haar ouders hebben geen tijd voor haar en de enige leeftijdsgenoot in de buurt is een irritante sukkel. Dus gaat Coraline in de gelijknamige tekenfilm op zoek in haar nieuwe huis, vindt ze een deur met daarachter een geheime gang en belandt ze in een parallelle wereld.

In die wereld is alles veel beter en mooier. Haar ‘andere’ ouders zijn lief, hebben tijd voor haar en koken geweldig. En de buren, een grappig rariteitenkabinet, doen ineens de meest geweldige acrobatische truukjes voor de tiener.
Uiteraard blijkt dat sprookjeswereldje niet helemaal zo idyllisch. Want iedereen loopt er rond met ogen als knopen. Een beetje horrorachtig is de film dus wel, niet elk kind zal zonder nachtmerrie slapen na het zien van Coraline.
Eerder is het de zoveelste aflevering in een reeks van animatiefilms die zowel op jeugd als volwassenen mikt. De boodschap is idealistisch, bijna kinderlijk. Maar de verhaallijn en de actie zijn niet altijd voor weke kinderhartjes bedoeld. Tegelijkertijd is de verpakking vaak oogverblindend mooi. Coraline is daarop geen uitzondering: regisseur Henry Selick maakte er een eigentijds sprookje van met een vleugje horror.