Type and press Enter.

Weezer – Maladroit

Van een writer’s block heeft Rivers Cuomo geen last meer. Het brein achter Weezer had voor The Green Album vijf jaar nodig, maar amper twaalf maanden later werpt hij opvolger Maladroit alweer in de winkels. En aan het volgende plaatje wordt naar verluidt alweer volop gewerkt.
Voor Weezer-begrippen gaan deze keer de remmen in alle opzichten los. Dat betekent dat Cuomo eindelijk de ruimte krijgt om te soleren op een plaat waar de gitaren sowieso eindelijk eens mogen gieren. De nerdrock kan eindelijk op maximaal volume scheuren en krijgt ook nog de broodnodige variatie door het funky Burndt Jamb of het trage Death and Destruction.
Tot zover de veranderingen. Want voor Weezer-begrippen mag Maladroit dan een vuige plaat zijn, de buitenstaanders zullen de lichte koersverandering niet opmerken. Voor hen maakt Cuomo (nog steeds) verzorgde gitaarliedjes met een kop en een staart, waarin hij (nog steeds) de rol van loser speelt. Veertien compacte songs komen er voorbij in een dik half uur. En na afloop roepen die buitenstaanders: ‘Dope Nose en Island in the Sun zijn eindelijk weer twee leuke Weezersingles’.