Type and press Enter.

Bastian – Ready

Ok? dames: borstjes vooruit, een iets te strak t-shirt aan en lekker meewiegen op de deuntjes van Bastian. Jaja, van die foute ‘tietenclip’ op TMF. Feministisch gezien volstrekt onverantwoord en inderdaad erg vrouwonvriendelijk, maar tegelijkertijd ook wel weer erg lekker en onweerstaanbaar.
De 23-jarige Amsterdammer is een groot liefhebber van de moddervette funk van Prince uit de jaren tachtig. Uit die tijd stamt ook de Commodore 64, zo’n oud, roestbruin monster waar alleen verzamelaars van computermemorabilia nog belangstelling voor hebben. En waar Bastian zijn diepe, elektronische beats mee cre?ert. Daarbovenop gooit hij zijn relaxte, sensuele stem waarmee hij vrouwen de meest banale voorstellen doet.
Dat alles vormt samen Ready, een debuutalbum dat brutaalweg kan concurreren met het beste dat internationaal op dancegebied te krijgen is. Niet voor niets staat Alex Gopher, ook betrokken bij de eerste plaat van Daft Punk, als producer vermeld op het hoesje. De muziek van Bastian heeft wel iets weg van die van het Franse duo, maar tegelijk doet hij vaak denken aan een act als Basement Jaxx. Lekker luchtige, swingende en meezingbare pop dus die uitermate geschikt is voor de nakende zomer.