Type and press Enter.

Sophia – People are like seasons

Hoe onrechtvaardig het leven kan zijn, ondervond Robin Proper-Sheppard al in 1993. Zijn groep The God Machine walste met Sonic Youth-achtig geweld elk publiek plat en stond op het punt van doorbreken, tot een hersentumor een einde maakte aan het leven van de bassist en daarmee de band.
Net zo onrechtvaardig is het dat Proper-Sheppard met zijn nieuwe collectief Sophia nog geen massapubliek aanboorde. En als de derde plaat People Are Like Seasons daar geen verandering in brengt, gaat het nooit meer lukken. Omdat de gevoelens van de winter zelden zo godsgruwelijk mooi in geluiden zijn omgezet als door de singer-songwriter.
Proper-Sheppard grossiert in slepende, melancholieke composities die refereren aan Sparklehorse of het laconieke van The Dandy Warhols. Geen vrolijke plaat dus, getuige een tekst als ‘Life is a bitch and then you die’. Toch wordt het nergens te zwaar of te beklemmend, omdat Sophia twee keer tot God Machine-achtige gitaarerupties komt en strijkerspartijen in de andere nummers de plaat een warme gloed geven. Waardoor People Are Like Seasons het ideale recept is om de winterdagen door te komen.