Type and press Enter.

Franz Ferdinand – Franz Ferdinand

Zouden ze in Groot-Brittannië ook een eigen Franz Bauer hebben? Het was de eerste vraag (en grootste angst) die door mijn hoofd schoot toen een album van Franz Ferdinand in mijn postvak belandde. Maar de hoeders van de goede smaak kunnen gerust zijn: het blijkt te gaan om een Schots kwartet dat muzikaal werkelijk helemaal niks te maken heeft met de sympathieke Fijnaartse vertolker van het levenslied.
Nee, het is de Britten eindelijk gelukt om in de categorie rammelende rockbands een eigen concurrent voor The Strokes te vinden. Zonder het zeurderige van die band, maar mét een overdosis aan energie en geweldige refreintjes. De single Take Me Out is al weken niet meer weg te slaan van Studio Brussel en Kink FM. En je hoeft geen groot muziekkenner te zijn om te voorspellen dat This Fire een van de grotere alternatieve hits van deze zomer gaat worden.
Geen trieste levensliederen dus zoals naamgenoot F. Bauer, maar ongecompliceerde en aanstekelijk vrolijke popdeuntjes. Net als geestverwanten als The Libertines en Hot Hot Heat. Niks vernieuwends, maar de titelloze debuutplaat is o zo leuk om veertig minuutjes op mee te springen. Deze zomer op een festivalweide bij u in de buurt!